Overtuigen en beïnvloeden

Hoe krijgt u meer invloed op uw omgeving? Patiënten overtuigen en beïnvloeden gaat de meeste huisartsen prima af. Andere partijen in het speelveld, bijvoorbeeld zorgverzekeraars, gemeenten, collega’s, zijn vaak lastiger te overtuigen. Deze training gaat over meer invloed op dergelijke spelers. Zonder dat u uw persoonlijkheid hoeft in te leveren of veel energie verliest.

Leerdoel: 

Wat kan ik na deze training?

  • Veel makkelijker een punt maken.
  • Sneller doorzien wat een lastige situatie nodig heeft.
  • Soepeler omgaan met emotionele bezwaren.
  • Overtuigen zonder dat het veel energie kost.
  • Beïnvloeden zonder te manipuleren.
Inhoud: 

Hoe maakt u makkelijker uw punt? Hoe blijft u effectief onder vuur? Hoe blijft u overeind als u zich persoonlijk aangevallen voelt? In deze workshop leert u anderen op een ontspannen manier te beïnvloeden zonder te manipuleren. U krijgt inzicht in hoe invloed werkt en waarom overtuigen vaak misgaat. Daarnaast krijgt u veel direct toepasbare technieken aangereikt om uw impact te vergroten.

Lees meer over deze cursus in het artikel Tips voor overtuigen: Nóg een keer uitleggen is olie op het vuur.

Deze scholing is ontwikkeld voor huisartsen en huisarts-bestuurders. In uw rol als huisarts-bestuurder heeft u te maken met verschillende gremia, dynamieken en belangen maar het biedt interessante vaardigheden voor alle huisartsen. Dus schroom niet om u in te schrijven of een incompany training aan te vragen.

Praktische informatie

DoelgroepAios
Apotheekhoudend huisarts
Hid(ha)
Praktijkhouder
Waarnemer
Accreditatie3 punten
KostenLeden € 365,- / Aios € 250,- / Niet-leden € 700,-
Contact

Contact
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480072 / 06-28760293.

Programma: 

Het programma start met een mini-clinic over invloed en het brein. U krijgt helder inzicht in hoe invloed werkt en waarom overtuigen vaak misgaat. Vervolgens krijgt u praktische tips om uw impact te vergroten. Daarnaast krijgt u direct toepasbare technieken aangereikt om koninklijk te blijven onder vuur, en leert u anticiperen op bezwaren. U leert de ander te overtuigen zonder dat u zichzelf daarbij verliest.

Trainer(s): 
Bijzonderheden: 

Ook op aanvraag: in company
Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

LHV © 2021