Functioneringsgesprekken

Formele en informele functioneringsgesprekken zijn het ideale instrument om bij uw medewerkers helder te krijgen wat u van ze verwacht en hoe het (nog) beter kan met betrekking tot kwaliteit, gedrag en inzet. Tegelijk houdt u de vinger aan de pols: wat heeft uw medewerker nodig om succesvol te zijn? Wat kunt u in uw rol als leidinggevende en collega nog verbeteren? Deze cursus is voor huisartsen die een leidinggevende functie hebben of als voorbereiding op een leidinggevende verantwoordelijkheid.

Leerdoel: 
  • Functioneringsgesprekken in de praktijk te implementeren of revitaliseren
  • Jaar- en projectafspraken maken over resultaten, gedrag, samenwerking en ontwikkeling
  • Formele en informele waarderende en sturende feedback geven
  • Moeilijke functioneringsgesprekken voeren
Inhoud workshop: 

Dit is vooral een workshop om veel te oefenen. De theorie is immers eenvoudig. Vandaar dat u na uw aanmelding een korte vragenlijst toegestuurd krijgt. Zo krijgt de trainer inzicht in uw leerpunten en casuïstiek en bent u verzekerd van een inspirerende, praktijkgerichte bijeenkomst op maat van de aanwezigen.


De workshop start met eenvoudige gesprekken, bijvoorbeeld sturende en waarderende feedback geven. Vervolgens wordt de moeilijkheidsgraad steeds een niveau verhoogd zodat u leert om succesvol ontwikkel-, verbeter-, correctie-, exit-, salaris-, en andere moeilijke gesprekken te voeren. Tevens wordt besproken op welke wijze de LHV-personeelsinstrumenten en cao's nuttig ingezet kunnen worden in uw praktijk.

Het is mogelijk na de workshop individuele (bijvoorbeeld telefonisch) follow-up met de trainer af te spreken.

Tip: lees ook de volgende artikelen: 

Praktische informatie

DoelgroepPraktijkhouder
Praktijkmanager
Accreditatie6 punten
KostenLeden € 325,- / Aios € 200,- / Niet-leden € 600,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie 085-0480068.

Trainer(s): 

Geert Haentjens is doctor in de psychologie en studeerde ook bedrijfskunde. Hij heeft meer dan 15 jaar bedrijfsinterne ervaring als personeelsverantwoordelijke en meer dan 15 jaar ervaring als adviseur-trainer-coach in de meest uiteenlopende sectoren. Hij heeft jarenlange hands-on ervaring in het voeren, invoeren en revitaliseren van jaargesprekken in kleine - en grote organisaties. Daarnaast schreef hij het boek Beter functioneren en beoordelen voor leidinggevende en medewerker (ISBN: 9789058712431). Zijn echtgenote is arts.

Bijzonderheden: 

Ook op aanvraag: in company
Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

LHV © 2020