Nieuwe handreiking helpt u meer tijd per patiënt te realiseren

De nieuwe LHV-Handreiking Meer tijd voor de patiënt geeft u handvatten, advies en praktijkvoorbeelden om structureel meer tijd voor uw patiënten te organiseren. In uw praktijk maar ook in de regio. Het is een routekaart die u op weg helpt een pilot op te zetten, want juist nu is het tijd om overal in het land pilots te beginnen.

Vorig jaar gaf het ‘coronatientje’ huisartsenpraktijken soms ruimte om de consulttijden te verlengen, maar het is geen structurele oplossing. Het is daarom erg belangrijk om afspraken te maken met zorgverzekeraars. Die blijken met name geïnteresseerd in pilots met grotere groepen, zoals een hagro of een huisartsencoöperatie. De LHV-Handreiking Meer tijd voor de patiënt helpt u aan de hand van een stappenplan en checklist bij het opzetten van een pilot en hoe u de  samenwerking met andere huisartsenpraktijken vorm geeft om uw project succesvol uit te rollen.

Maatwerk

Er zijn verschillende oplossingen voor het creëren van meer tijd, een pilot biedt de kans om te onderzoeken welke oplossing werkt in uw praktijk en in uw regio. Denk naast langere consulten aan verkleining van de praktijk, inzet van extra personeel, een efficiëntere praktijkvoering of begrenzing van de zorg. Een van de stappen in de handreiking is het laten toetsen van het conceptplan. De LHV staat klaar om plannen mee te lezen. Wij geven advies op basis van onze ervaringen met andere pilots, bijvoorbeeld om te zorgen dat het plan aan de voorwaarden van de zorgverzekeraar voldoet.

Meer informatie

LHV © 2021