Ledenblad De Dokter: lees alvast over de nieuwste editie

Het decembernummer van LHV-ledenblad De Dokter wordt donderdag 13 december bij alle leden thuisbezorgd. Lieke Delemarre, waarnemend huisarts in Zuidoost-Brabant, neemt u alvast mee in het komende nummer.

Lieke Delemarre“Over een paar jaar wil ik graag een eigen praktijk. Waarschijnlijk ga ik er een overnemen, maar zo’n artikel over het starten van een nulpraktijk is echt inspirerend. Hoe pak je het aan als je helemaal bij het begin begint? Wat wil ik zelf als ik een eigen praktijk begin? Daar ga je bij zo’n verhaal wel over nadenken.

De column is een mooi persoonlijk verhaal over een ontmoeting met een collega-huisarts die net heeft gehoord dat hij kanker heeft en daar op zijn eigen manier mee omgaat. Heel indrukwekkend.

Het artikel over het idee om een luisterend oor te bieden aan collega’s die een tuchtzaak meemaken vond ik ook mooi. Zo’n zaak heeft enorm veel impact, alleen al vanwege de langdurige onzekerheid tijdens de procedure. Als ik dat zelf ooit meemaak, zou ik heel blij zijn met zo’n luisterend oor. Iemand die je helpt om de zaak in het juiste perspectief te zetten. Je kunt dit vak onmogelijk doen zonder fouten te maken, dat realiseer ik me heel goed. Erken je fouten en leer ervan, zodat je voorkomt dat het weer gebeurt. Anders kan toch niemand dit vak doen?"

Ook in deze editie van De Dokter:

  • Luisterend oor voor collega na ingrijpende gebeurtenis
  • Veelgestelde vragen over OPEN
  • LHV-leidraad medische zorg in kleinschalige woonvorminstellingen
  • Meldcode kindermishandeling: melden of (nog) niet?
  • De stelling: ‘het inloopspreekuur levert mij tijd op’
LHV © 2019