Ledenblad de Dokter, lees alvast over de nieuwe editie

Het oktobernummer van LHV-ledenblad de Dokter wordt donderdag 26 september bij alle leden thuisbezorgd. Manon Urff, huisarts in Sneek, las alvast het nieuwe nummer.

Manon Urff'Voor mij als waarnemend huisarts en voorzitter van de Wagro Friesland, springt het artikel over waarnemers eruit. Mooi dat de club 'Huisarts van de Toekomst' de discussie over de positie van waarnemers heeft aangezwengeld. We zijn allemaal huisarts en ik vind dat we allemaal betrokken moeten worden bij de toekomst van ons vak.

Waarnemers hebben net zo goed een stem als praktijkhouders. Het is aan onszelf om die te laten horen en verantwoordelijkheid te nemen. Als je vindt dat er dingen moeten veranderen, zeg dat dan op de plek waar er iets mee gedaan kan worden.
In het artikel gaat het ook over de Wet DBA. Voor waarnemers is deze wet een issue, maar ik vraag me af in hoeverre praktijkhouders zich bewust zijn van de mogelijke impact voor hen.

In het stuk over spoedzorg vind ik de plannen om in de dienst alleen patiƫnten met hoge urgentie te zien interessant. Om dat voor elkaar te krijgen, zullen we daar wel landelijk voor moeten gaan staan.

Leuk dat er een LHV Huisartsendag komt. Het lijkt mij een kans voor de LHV om huisartsen te laten zien wat zij allemaal doet. Niet alleen voor praktijkhouders, zoals waarnemers soms denken, maar voor alle huisartsen.'

Ook in dit nummer:

  • Nieuwe regels voor tijdelijke contracten en oproepkrachten
  • LHV Huisartsendag wordt inspirerend evenement speciaal voor huisartsen
  • Overlegteams huisartsen over contractering 2020
  • Speeddaten met doktersassistenten
LHV © 2020