Geslaagde eerste editie LHV Huisartsendag online

Hoe is het met de balans in uw werk als huisarts? Met die vraag trapten we afgelopen zaterdag de allereerste LHV Huisartsendag online af. Met ruim 520 deelnemende huisartsen kijken we terug op een succesvolle eerste editie en het eerste grootschalige online evenement van de LHV.

Impressie van de dag

Na een persoonlijke column van schrijver Hanna Bervoets ging de openingstalkshow ‘Balans in de praktijk van morgen’ van start. De deelnemers werden hierin meegenomen in de aanpak van huisartsen Matthijs van der Poel en Danka Stuijver. Hoe zorgen zij voor balans in hun werk? Ze uitten daarin ook hun zorgen over hoe het nu gaat in de huisartsenzorg, zeker in coronatijd.

Een thema waar LHV-voorzitter Ella Kalsbeek ook meer over vertelde. Ze lichtte alvast een tipje van de sluier op van onderzoek onder huisartsen: hoe zijn zij de eerste coronatijd doorgekomen? En wat voorzien ze voor de toekomst? De laatste talkshowgast Ronnie van Diemen (sinds deze zomer directeur-generaal bij VWS) uitte haar bewondering over de saamhorigheid in de zorg die ze vanaf de eerste coronagolf zag. Verder sprak ze over hoe VWS de kracht van de huisarts kan ondersteunen.

Daarna werden de deelnemers automatisch doorgesluisd naar de workshops die ze hadden gekozen. In twee rondes kwamen diverse thema’s voorbij, van praktijkstart tot e-health en van Meer tijd voor de patiënt tot declareren.

Tenslotte kwamen alle kijkers vanuit huis weer virtueel plenair bijeen, voor een korte terug- en vooruitblik. Jurriaan Bruinier zorgde voor een muzikale afsluiting, met verzoeknummers vanuit het online publiek.

Bekijk het e-magazine

De redacteuren en fotograaf van Live Magazines hebben tijdens de LHV Huisartsendag een live verslag gemaakt van het hele programma. In het e-magazine kunt u nog eens teruglezen wat er online allemaal te beleven was.

Graag wijzen we u alvast op de volgende editie: 2 oktober 2021. Voor (hopelijk) een live editie van de LHV Huisartsendag.

Bekijk het e-magazine

LHV © 2020